Горіхово-овочеві кульки - Image

Горіхово-овочеві кульки

Кількість порцій: 5Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Горіхово-овочеві кульки - дуже смачна і оригінальна закуска. Рецепт приготування цієї закуски дуже простий і займає за часом всього 15-20 хвилин. Горіхи для кульок можна брати різних видів: волоські, арахіс, кешью, фундук. Зовні кульки виходять приголомшливо апетитними і красивими, вони прикрасять будь-який святковий стіл. Але горіхово-овочеві кульки - це не тільки смачне і гарне, але і корисне сироїдне блюдо, адже овочі і горіхи, що входять до складу закуски, не піддаються тепловій або термічній обробці.

Інгредієнти

Стебло селери

1 шт.

Цибуля-порей

6 ст. л.

Мигдаль

200 г.

Морква

2 шт.

Горіхи волоські

150 г.

Сіль крупна

1 ч. л.

Соус соєвий

2 ч. л.

Шавлія

за смаком

Кмин мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Горіхи замочити у воді на 1 годину, після чого злити воду, обсушити горіхи на паперовому рушнику.

02

Моркву і цибулю очистити, перекласти в чашу блендера, додати селеру, подрібнити. Додати в блендер горіхи, сіль, кмин, шавлію, соєвий соус, ще раз подрібнити до однорідної маси.

03

Зліпити з маси в блендері кульки, кожен раз змочуючи руки в мисці із водою. Покласти кульки на сушку на 1 годину при температурі 60ºС. Кульки повинні бути сухі зовні і м'які всередині. При необхідності зменшити температуру. Подавати теплими.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв