
Мус із курячої печінки з коньяком
Мус із курячої печінки з коньяком за зовнішнім виглядом нагадує звичайний паштет із курячої печінки, але відмінності його за смаковими якостями незаперечні. Спробувавши приготований мус, Ви відразу ж відчуєте його ніжну структуру, яка виходить завдяки додаванню збитих вершків. Щоб ще підсилити це відчуття ніжного крему - можна протерти мус через сито. Коньяк додає в блюдо свою неповторну смакову нотку. При подачі до столу мус із курячої печінки можна помістити в тарталетки або намазати на тости.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Печінка куряча розморожена
450 г.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
2 ст. л.
Коньяк Frapin 40% 0,7л
70 мл.
Вершки збиті Sterilgarda Alimentari 35% 200г
70 мл.
Сіль Єгипет
0,5 ч. л.
Спеція Перець чорний мелений
5 г.
Масло вершкове домашнє
120 г.
Спеція Кмин мелений
5 г.
Етапи приготування
01
Печінку нарізати середніми шматочками. Розігріти сковороду на вогні, покласти 2 ст. л. вершкового масла, розтопити, викласти на сковороду печінку і подрібнену зелену цибулю. Обсмажувати протягом 2-3 хвилин, перекласти в блендер.
02
Налити в сковороду коньяк, готувати, поки об'єм не зменшиться до 3 ст. л. Після чого, перелити його в блендер.
03
Також в блендер додати вершки, всипати спеції, подрібнити до однорідної маси.
04
Додати в блендер залишки вершкового масла кімнатної температури, повторно збити.
05
Перетерти масу через сито, за смаком додати сіль і перець. Викласти в банку, накрити пергаментом, поставити в холодильник на 2-3 години.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів