Лимонний мус - Image

Лимонний мус

Кількість порцій: 4Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Як відомо, лимон - відмінний засіб для втамування спраги. Але з'їсти звичайний лимон далеко не кожному під силу. Тому ми хочемо запропонувати вам лимонний мус - відмінний варіант десерту у спекотний літній день. Та й не тільки літній. Лимон дуже корисний у більш холодні пори року, коли є вірогідність захворіти, коли треба проводити профілактику. Він приємно порадує вас ніжним смаком в будь-яку пору року. Лимонний мус чудово освіжає своїми цитрусовими нотками! Його можна приготувати багато за один раз і зберігати в холодильнику, щоб кожен день насолоджуватися цим приємним смаком.

Інгредієнти

Лимони

4 шт.

Цукор

250 г.

Яйця (жовтки)

6 шт.

Вершкове масло

100 г.

Вершки 35%

300 мл.

Етапи приготування

01

Два лимона розрізати навпіл, ложкою видалити м'якоть. Половинки відкласти в бік. З м'якоті віджати сік. Із решти лимонів зняти дрібною теркою цедру, м'якоть подрібнити, видаливши кісточки.

02

Збити до однорідної маси лимонний сік, цедру, 150 г. цукру і жовтки. Готувати на водяній бані, постійно розмішуючи, поки суміш не загусне до стану крему.

03

Зняти з вогню. Додати нарізане невеликими шматочками вершкове масло. Помішувати, поки масло повністю не розійдеться. Вершки збити і додати в крем. Акуратно перемішати, дати охолонути, потім перекласти в холодильник.

04

Змішати в сотейнику 250 мл. води, решту цукру і подрібнену м'якоть лимона. Готувати на середньому вогні, поки сироп не загусне. Дати охолонути до кімнатної температури, потім поставити в холодильник.

05

Розкласти крем по половинках лимонів, зверху полити лимонним сиропом. Можна посипати подрібненими горішками.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Лимонний мус – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua