
Кутаби із зеленню
Кутаби із зеленню - традиційна страва азербайджанської національної кухні, що представляє собою пиріжки-коржі, для начинки яких використовується найрізноманітніша зелень. У запропонованому рецепті це щавель, шпинат і кріп. Крім цього в дрібно нарізану зелень додаємо обсмажену на вершковому маслі ріпчасту цибулю. Начинка готова! Як і грузинські хачапурі, кутаби смажаться на сухій (без масла) сковороді. Приготовлені кутаби бажано відразу ж змастити вершковим маслом. Щоб вони не остигали і залишалися м'якими, кладіть кутаби у відповідну ємність, яку накрийте зверху рушником або кришкою. Подавати кутаби краще гарячими.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
2 ст. л.
Сіль Єгипет
1/2 ч л.
Вода негазована Аквуля 2л
125 мл.
Щавель пучок 100г
2 пучка
Шпинат пучок 100г
1 пучок
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Кріп 70г
1 пучок
Масло вершкове домашнє
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Зелень промити і обсушити. Цибулю очистити. Борошно висипати в миску, додати сіль і воду, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і залишити на 30 хвилин.
02
Ріпчасту цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити на вершковому маслі до злегка золотистого кольору. Охолодити.
03
Просушену зелень перебрати і відокремити стебла від листочків, листочки посікти. У зелень додати смажену цибулю, сіль і перець. Добре перемішати.
04
Тісто розділити на однакові шматочки і кожен розкачати в тонкий корж, посипаючи невеликою кількістю борошна. За допомогою тарілки діаметром 20-22 см. і ножа вирізати кола.
05
На один край коржа покласти зелень, накрити вільною частиною коржа і защипнути ретельно край.
06
Розігріти сковороду без олії і обсмажити кутаб з двох сторін по 2 хвилини з кожного боку.
07
Обсмажені кутаби змастити розтопленим маслом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів