
Холодний чай "Яблучний"
Багато хто звик думати про окріп, коли почує слово "чай". Так, без сумнівів, чай смачний, коли гарячий. Але, наприклад, у спеку не завжди хочеться пити теплі напої. До того ж, є люди, які не люблять у принципі гарячий чай. У такому разі вам знадобиться такий легкий рецепт. Це смачний тонізуючий чай, який додасть вам сил і енергії, зарядить позитивом. Щоб його приготувати, не обов'язково бути вишуканим шеф-кухарем. Це чудовий варіант напою, якщо ви вирішили зібрати разом старих друзів і приємно провести час у душевній компанії з ними і холодним чаєм "Яблучний". Такий чай подарує вам море радості і підніме настрій.
Інгредієнти
Сухий чорний чай
6 ч. л.
Солодкі яблука
500 г.
Лимон
2 шт.
Цукор
150 г.
Мед
2 ст. л.
Кориця
0,5 ч. л.
Мускатний горіх
1 дрібка
Бадьян
4 зірочки
Етапи приготування
01
Чайну заварку залити 600 мл. гарячої води, дати добре настоятись, процідити.
02
З яблук видалити серцевинки, нарізати їх тонкими скибками, покласти в емальовану каструлю.
03
Лимони на 2 хвилини залити гарячою водою, розрізати їх навпіл, вичавити сік, шкірку одного лимона натерти, щоб отримати цедру.
04
Яблука залити лимонним соком, додати цедру, мед і спеції, засипати цукром.
05
Тепер залити все підготовленим чаєм, накрити кришкою і тримати в холодильнику протягом п'яти годин. Перед подачею процідити.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів