
Сирна картопляна запіканка
Ви прийшли додому втомлені після важкого робочого дня? У вас немає сил і фантазії придумувати щось незвичайне і сидіти на кухні пів-вечора, щоб приготувати щось цікавеньке? Тоді записуйте або запам'ятовуйте наш рецепт картопляної запіканки. Він дуже простий, тому навіть якщо ви далеко не майстер-шеф, ви легко впораєтеся з цією стравою. Досить відварити картоплю, а потім відправляйте всю суміш в духовку, і можете 20 хвилин відпочити, поки страва готується. Тому такий варіант ідеально підходить для сімейної вечері . До слова, його може приготувати навіть ваша дитина, поки ви затримуєтеся на роботі. Тож вперед, і смачного!
Інгредієнти
Картопля
800 г.
Бекон
120 г.
Цибуля-порей
120 г.
Олія оливкова
10 мл.
Розмарин
10 г.
Сир
75 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. За кілька хвилин до кінця варіння покласти цибулю. Злити воду. Сир натерти на крупній тертці.
02
Розігріти духовку до 200°C градусів. Бекон нарізати скибочками або кубиками й обсмажити на розігрітій сковороді. Змішати бекон з картоплею і цибулею, додати розмарин. Форму змастити олією, викласти картопляну суміш, посипати сиром і поставити в духовку. Запікати близько 20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів