
Млинці зі шпинатом і чотирма сирами
Млинці під тією чи іншою назвою є практично в кожній кухні народів світу - і скрізь вони одна з найулюбленіших страв. Що може бути краще млинців? Ніжні, тоненькі, апетитні - вони просто створені для того, щоб радувати нас вранці своїм смаком, піднімати нам настрій і давати заряд позитивної енергії. Млинці зі шпинатом і чотирма сирами - це несолодкий варіант, який сподобається особливо тим, хто сприймає млинчики не тільки як десерт. Цікавий рецепт - швидкий і дуже смачний, відмінний варіант для повноцінного сніданку. Спробуйте - не пошкодуєте!
Інгредієнти
Борошно пшеничне
4,5 ст. л.
Яйце куряче
1,5 шт.
Молоко
500 мл.
Вода
2,5 ст. л.
Масло вершкове
1,5 ст. л.
Лавровий лист
0,5 шт.
Вершки 40%
1,5 ст. л.
Шпинат
400 г.
Сир рікота
4,5 ст. л.
Сир горгонзола
100 г.
Сир пармезан
3 ст. л.
Цибуля зелена
1 пучок
Горіх мускатний
за смаком
Сир моцарела
3 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Змішати 150 мл. молока і воду. Окремо в миску просіяти 3,5 ст. л. борошна, посолити. Сформувати гірку, в середині зробити ямку, вбити в неї яйця, поступово вливати в ямку молочну суміш, не перестаючи змішувати. Додати в суміш 1 ст. л. розтопленого вершкового масла, ретельно перемішати тісто.
02
На розігрітій сковороді в олії насмажити млинці із приготованого тіста.
03
У розігріту сковороду налити молоко, що залишилося, вершкове масло і борошно, додати лавровий лист, довести соус до кипіння. Додати за смаком сіль і перець, додати мускатний горіх. Зменшити вогонь, тушкувати ще 2 хвилини, влити вершки, перемішати. Соус приготовлений.
04
У миску викласти шпинат, додати сири, поперчити за смаком, перемішати. Всипати нарізану цибулю, влити 4 ст. л. соусу. У кожен приготований млинець викласти начинку зі шпинату, загорнути в рулет.
05
Перекласти млинцеві рулети зі шпинатом в змащену маслом форму для випікання, поставити на 25-30 хвилин у духовку, випікати при температурі 200°C.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів