Біфштекс із соусом із білого портвейну - Image

Біфштекс із соусом із білого портвейну

Кількість порцій: 4Час приготування: 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Біфштекс - одне з найпопулярніших в світі м'ясних страв, яке люблять усі, хто їсть м'ясо. Корисний він тим, що допомагає організму компенсувати дефіцит заліза, забезпечує нормальне кровотворення, бере участь у формуванні імунних клітин і в процесах росту та обміну речовин. Для біфштексів вибирають м'ясо молодих тварин, бажано м'якоть спини або стегон, тому що це м'ясо найбільш соковите і смачне. Нарізати для біфштекса яловичину потрібно поперек, а не вздовж волокон - це дуже важливо. Тримаючи всі зазначені нюанси в голові, орієнтуючись на всі тонкощі приготування яловичини, ви зможете приготувати дуже смачні біфштекси, які не будуть сухими або жорсткими.

Інгредієнти

Філе яловичини

1 кг.

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Морква

1 шт.

Селера

1 стебло

Чебрець

1 стебло

Лавровий лист

1 шт.

Петрушка

6 стеблів

Портвейн

200 мл.

Бульйон яловичий

100 мл.

Гірчиця зерниста

2 ст. л.

Вершки

50 мл.

Естрагон сушений

20 г.

Масло вершкове

50 г.

Олія рослинна

50 мл.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

М'ясо нарізати порційними шматками товщиною 3 см. Обв'язати кожен шматок ниткою, для надання округлої форми шматку. Викласти шматки м'яса на паперовий рушник, висушити від зайвої вологи.

02

На розігрітій сковороді в рослинній олії обсмажити м'ясо з одного боку 5 хвилин, перевернути на інший - обсмажити протягом 3 хвилин, збоку протягом 1 хвилини.

03

Обсмажене м'ясо відразу ж перекласти в фольгу, на сковороду висипати нарізану цибулю, селеру та моркву. Лавровий лист, петрушку і чебрець зв'язати в один пучок. На змащене олією деко викласти м'ясо, натерти сіллю і перцем з обох сторін, навколо викласти обсмажені овочі зі сковороди, покласти зв'язаний пучок прянощів, поставити в розігріту духовку на 15 хвилин, випікати при температурі 180°C.

04

У розігріту каструлю влити бульйон і портвейн, довести суміш до кипіння, після чого варити протягом 10 хвилин, суміш повинна випаруватися на третину. Зменшити вогонь, додати поступово гірчицю і вершки, постійно збиваючи вінчиком суміш. Тушкувати суміш ще 3 хвилини. Забрати каструлю з вогню, додати нарізане шматочками заморожене вершкове масло і всипати естрагон.

05

Витягнути м'ясо з духовки, дати настоятися протягом декількох хвилин, подавати з соусом та картоплею.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв