Бажі - Image

Бажі

Кількість порцій: 4Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Бажі - це універсальний соус грузинської кухні, в якому найголовніше - горіхи. Піддавати тепловій обробці бажі не треба. У цьому і у відсутності у складі пасерованої цибулі - відмінності бажі від сациві. У приготуванні соусу можна використовувати холодну кип'ячену воду, а можна - м'ясний, в тому числі і курячий бульйон. Соусом можна поливати картоплю, капусту, баклажани, стручкову квасолю. Ще один варіант використання бажі. Курку, запечену в духовці до утворення злегка золотистої скоринки, трохи остудити і, порізавши порційними шматками, викласти в приготований соус бажі. Дати страві постояти (в ідеалі кілька годин), а потім подавати. В такий же спосіб можна вчинити і з відварною куркою, смаженою рибою, індичкою

Інгредієнти

Волоські горіхи

200 г.

Кінза

1 пучок

Часник

2 зубчика

Оцет винний

1 ст. л.

Шафран

за смаком

Хмелі-сунелі

за смаком

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Вода

50-70 мл.

Етапи приготування

01

У ступці розтовкти волоські горіхи до тих пір, поки вони не перетворяться в пасту (можна замість цього пропустити через м'ясорубку).

02

Окремо потовкти порізану дрібно кінзу з дрібно рубаним часником, посолити, поперчити. Потовкти.

03

У каструлі змішати кінзу з горіхами, шафраном і хмелі-сунелі, уксусом і залити холодною кип'яченою водою до тих пір, поки вона не стане схожою за консистенцією на рідку сметану. Все ретельно перемішати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Бажі – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua