Баранина, тушкована з чорносливом і корицею
Баранина - це сорт м'яса на любителя. Але якщо її правильно приготувати, то вона назавжди увійде в розряд улюблених страв. Баранина тушкована, смажена, парена, копчена - це корисне і ситне блюдо у безлічі народів. Баранина тушкована з чорносливом - це смачне і неймовірно ароматне блюдо. Завдяки тепловій обробці м'яса в кілька етапів, баранина стає дуже соковитою і ніжною. При тушканні баранини може виходити специфічний запах. Тому, щоб м'ясо в підсумку вийшло смачне і ароматне, в нього додають цибулю і корицю. Але по-справжньому ніжність і неповторний смак в даному блюді їй додає чорнослив. А ідеальним гарніром для тушкованої баранини є рис.
- 1. Баранина — 1 кг
- 2. Чорнослив — 150 г.
- 3. Цибуля ріпчаста — 150 г.
- 4. Кориця — 1 паличка
- 5. Чорний перець горошком — 15 шт.
- 6. Сіль — за смаком
- 7. Чорний мелений перець — за смаком
- 8. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Цибулю очистити від лушпиння і нарізати соломкою. Чорнослив нарізати невеликими шматочками.
М'ясо нарізати шматочками, товщиною близько 1,5 см.
На соняшниковій олії злегка обсмажити цибулю, а потім додати до нього порізане м'ясо. Тушкувати так приблизно 3-4 хвилини.
Потім м'ясо перевернути на іншу сторону, накрити сковорідку кришкою і залишити тушкуватися на невеликому вогні близько 10-15 хвилин.
Потім в сковороду додати чорнослив, перець горошком і паличку кориці. Налити близько 100 мл. води і тушкувати на невеликому вогні 35-40 хвилин.
Потім м'ясо знову перевернути на інший бік, за смаком посолити і поперчити. І залишити тушкуватися на 15-20 хвилин.