Печена картопля із блакитним сиром - Image

Печена картопля із блакитним сиром

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Ця страва цікава тим, що подавати її можна порціями, тобто можна зробити приблизну кількість таких половинок картоплі залежно від того, на скількох гостей ви розраховуєте. Невелика рекомендація: потрібно вибирати картоплю досить великих розмірів, щоб у підсумку виходили великі порції, якими гості зможуть вдосталь наїстися. Та й великі шматочки ефектніше виглядають на столі. Цю страву цілком можна подавати на святковий стіл, тому що вона має приємний і привабливий зовнішній вигляд. Ви можете викласти шматочки картоплі на листя салату, щоб надати ще більш привабливий вигляд страві і зробити її цікавою завдяки салату або овочам .

Інгредієнти

Сіль

за смаком

Молоко

450 мл.

Горіх мускатний

5 г.

Сир із цвіллю

50 г.

Яйце куряче

1 шт.

Масло вершкове

25 г.

Картопля

800 г.

Етапи приготування

01

Розігріти духовку до 180°C градусів. Картоплю помити, розрізати на половинки. Викласти картоплю на деко, поставити в духовку і запікати близько 50 хвилин. Яйце збити. Потім дістати картоплю із духовки і трохи охолодити.

02

Витягти ложкою м'якоть із картоплі і подрібнити її блендером до стану пюре. Додати до пюре вершкове масло, дрібно нарізаний сир, яйце, сіль, мускатний горіх. По трохи влити гаряче молоко і перемішати до однорідної консистенції.

03

Кожну половинку картоплі наповнити сирною сумішшю. Поставити знову в духовку (бажано під гриль) на 15 хвилин, до золотистої скоринки. Дістати з духовки картоплю і подавати (2 половинки на порцію).

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Печена картопля із блакитним сиром – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua