Апельсиново-мигдальний кекс - Image

Апельсиново-мигдальний кекс

Кількість порцій: 13Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Дуже соковитий кекс з ніжним апельсиновим ароматом. Смакова палітра запропонованого кексу дуже багата завдяки наявності в рецепті таких інгредієнтів, як апельсини, мигдаль, коньяк, лимон. Всі продукти для кексів бажано брати кімнатної температури. Приготоване тісто має стікати з ложки. Якщо тісто дуже густе, можна додати в нього ще трішечки апельсинового соку. Перевіряти готовність кексу зручніше зубочисткою або дерев'яною паличкою: якщо кекс готовий, зубочистка виходить з нього сухою. Покритий глазур'ю апельсиново-мигдальний кекс виглядає дуже апетитно і святково.

Продукти для рецепту

Апельсини 1кг
117.50 - 119.00

Апельсини 1кг

1 кг

Інгредієнти

Апельсини 1кг

2 шт.

Масло вершкове домашнє

250 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

150 г.

Цукор ванільний Auchan 8г

30 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

5 шт.

Розпушувач тіста Добрик 15г

30 г.

Борошно 7 1кг

400 г.

Мигдаль

150 г.

Коньяк Frapin 40% 0,7л

1 ч. л.

Цукрова пудра Aro 250г

300 г.

Ванілін Pripravka 2г

1/3 ч. л.

Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл

1/3 ч. л.

Суміш яєчна Ovostar Білок яєчний рідкий 1кг

2 шт.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

100 мл.

Олія соняшникова салатна 500мл

15 мл.

Етапи приготування

01

Цедру апельсина натерти на тертці, а сік віджати. Вершкове масло збити з цукром.

02

Додати ванільний цукор, яйця і збити. Борошно змішати з розпушувачем, підмішати до збитої маси і влити вершки.

03

Горіхи подрібнити і додати в тісто. Влити апельсиновий сік, додати цедру і ванілін і добре перемішати. Додати коньяк.

04

Форму змастити маслом і викласти в неї тісто, поставити в духовку на 50 хвилин при 170°C.

05

Білки збити з додаванням цукрової пудри і соком лимона. Полити остиглий кекс глазур'ю і дати застигнути.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв