
Качка в медово-перцевому соусі
Качка в медово-перцевому соусі - це скоріше кулінарне вишукування, зрідка приготовлене фірмове блюдо, ніж щоденна їжа. Мед і перець - два на перший погляд абсолютно несумісних продукти - разом створюють новий незвичайний і пікантний смак. Качка і сам соус - це два рівноправних інгредієнта в даному рецепті, що прекрасно доповнюють один одного. Для цієї страви краще брати середнього розміру качку, вирощену спеціально для їжі. З рум'яної хрусткою скоринкою, гаряча і ароматна, золотистого кольору - вона обов'язково приверне всіх до столу. Щоб перебити специфічний запах качиного жиру, під час приготування покладіть на деко пару яблук, бажано кислих.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Грудинка качина Petit Ja
2 шт.
Масло вершкове домашнє
2 ст. л.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
100 г.
Огірки корнішони Ніжин солоні
3 шт.
Бульйон курячий Food Studio 500мл
200 мл.
Мед Літній Мед 750г
1 ст. л.
Перець Мрія чорний горошком 20г
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Суміш перців Деко мелених 15г
за смаком
Етапи приготування
01
Розігріти сковороду-гриль. Покласти на неї качині грудки, шкірою вниз. Обсмажувати протягом 5 хвилин до золотої скоринки. Після чого, перевернути на іншу сторону і смажити ще 6 хвилин.
02
Викласти грудки зі сковороди на тарілку, обернути їх фольгою, для збереження тепла.
03
Вилити жир зі сковороди, додати замість нього 1 ст. л. вершкового масла, висипати в сковороду подрібнену цибулю і корнішони. Готувати 5 хвилин. Влити мед і бульйон, варити до загустіння, додати перець чорний горошком і суміш перців. Готувати ще 1 хвилину.
04
Прибрати сковороду з вогню, додати в неї залишки вершкового масла, перемішати. Посолити і поперчити за необхідності.
05
При подачі можна нарізати качку або подати її цілою, заливши соусом, і додавши зелень і часточки апельсина.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів