Вертута по-молдавськи - Image

Вертута по-молдавськи

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Вертута - це рулет з витяжного тіста, дуже поширений в молдавській кухні. Для приготування вертути використовується те ж тісто, що і для плацинди, але з додаванням яєць і з великою кількістю соняшникової олії. Тісто розкачується і розтягується руками до товщини аркуша паперу. Після випічки вертуту обов'язково змащують маслом. Головна трудність полягає в розтягуванні тіста до дуже маленької товщини. Чим тонше пласт тіста, тим "правильнішою" вважається вертута. При згортанні потрібно притримувати долонею те місце, де відбувається в даний момент вигин, інакше тісто може порватися. Начинки використовуються для наповнення вертути найрізноманітніші.

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

300 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

2 шт.

Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л

за смаком

Вода негазована Аквуля 2л

7 ст. л.

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Фарш М'ясний Сомельє з кролика

400 г.

Цибуля

2 шт.

Бринза Кілія Балканська 45%

400 г.

Масло вершкове домашнє

200 г.

Мак харчовий

50 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

50 г.

Мед Літній Мед 750г

1 ч. л.

Волоський горіх

100 г.

Родзинки

50 г.

Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г

300 г.

Етапи приготування

01

Для начинки фарш обсмажити з дрібно порізаною цибулею 20 хвилин. Остудити. Посолити і поперчити за смаком.

02

Бринзу натерти на тертці. Змішати з фаршем.

03

Мак залити окропом, дати постояти 15 хвилин. Змішати з цукром і медом. Горіхи підсмажити. Родзинки промити. Пропустити все разом через м'ясорубку.

04

Яблука потерти на крупній тертці і перемішати з цукрово-маковою сумішшю. Дати постояти 15 хвилин. Зайву рідину злити. Всі інгредієнти змішати.

05

Для тіста змішати 1 яйце, борошно, воду і розтоплене вершкове масло 150 г. Замісити.

06

Розкачати з тіста тонкий пласт. Зверху нанести рівний шар начинки. Загорнути у вигляді рулету.

07

Рулет згорнути спіраллю, покласти на деко, змастити соняшниковою олією.

08

Змастити верх вертути збитим яйцем і випікати в духовці 40 хвилин. Після випічки змастити пиріг вершковим маслом, що залишилось.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

4

10 хв