Солодкий кхир - Image

Солодкий кхир

Кількість порцій: 6Час приготування: 45 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Індійська національна кухня славиться не тільки гострими м'ясними стравами, але й цікавими десертами. Кхир – одна з таких індійських солодощів, які представляють не що інше, як ароматний пудинг з рису, звареного на жирному молоці. Ласощі можна подавати відразу ж після приготування або дати охолонути – в будь-якому випадку виходить ну дуже смачно. А ще й корисно: кхир допоможе позбутися зайвої ваги. Завдяки додаванню пряних спецій, таких як шафран, кардамон, кориця, а також оригінальної прикраси у вигляді мигдальних пластівців кхир не тільки здобуває божественний аромат, але й дуже ефектний вигляд. Сміливо подавайте десерт до Вашого святкового столу: гостей не відірвете від цієї солодкої смакоти.

Інгредієнти

Рис

50 г.

Молоко

2 л.

Кардамон

1 ч. л.

Лавровий лист

2 шт.

Цукор

100 г.

Пластівці мигдалю

2 ст. л.

Кориця

1 щіпка

Етапи приготування

01

Добре промити рис і відкинути його на друшляк, щоб він підсох.

02

Закип'ятити молоко в високій каструлі і залишити кипіти на повільному вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, щоб молоко не пригоріло.

03

Покласти в молоко рис і лавровий лист. Продовжувати розмішувати.

04

Рис в молоці варити на середньому вогні, помішуючи, протягом 20 хв., поки він повністю не розвариться.

05

Додати цукор, мигдаль і розмелені насіння кардамону.

06

Через 5 хвилин зняти з вогню і посипати мигдальними пластівцями і корицею.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Солодкий кхир – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua