
Стампот
Пропонуємо вам рецепт однієї з традиційних голландських страв. Голландська кухня, як і будь-яка інша, формувалася під впливом кулінарних особливостей багатьох інших країн. У даному рецепті яскраво виражений вплив німецької, австрійської, чеської та бельгійської кухні, а саме любов до м'ясних копчених виробів. У цій страві присутнє досить цікаве поєднання смаків, а саме - пюре, перемішане з листям салату, наповнене ароматом копчених сосисок, адже за рецептом вони варяться разом з картоплею (цей крок краще не пропускати). Пікантності додає страві і концентрований соус із білого сухого вина, в який за смаком можна додати улюблені спеції.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
500 г.
Сосиски Vegitaliya Веганоси варено-копчені веганські 300г
350 г.
Салат Vita Verde Яскравий 120г
450 г.
Масло вершкове домашнє
10 г.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
250 мл.
Бекон охолоджений
100 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
20 мл.
Сіль Єгипет
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Етапи приготування
01
Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками, залити водою і додати сіль. Поставити каструлю на вогонь, а коли вода закипить - додати сосиски. Бекон нарізати маленькими кубиками й обсмажити на сковороді.
02
У сковороду вилити вино, уварити його (обсяг повинен зменшитися вдвічі). Додати в картоплю, масло, молоко і зробити пюре. Салат помити, просушити і нарвати руками.
03
У пюре додати салат, добре перемішати. Вино процідити. Сосиску нарізати скибочками. Викласти на тарілку, сосиски полити винним соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів