Вершковий напій з білим шоколадом і горіхами - Image

Вершковий напій з білим шоколадом і горіхами

Кількість порцій: 2Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Білий шоколад з'явився в 30-х роках минулого століття. Країною-винахідницею цього виду шоколаду, так само як і молочного, стала Швейцарія. Експерименти місцевих кондитерів полягали в тому, щоб додавати або прибирати різні інгредієнти та міняти їх пропорції. У результаті компанія Nestlé і представила новий продукт в 1930 році - білий шоколад, а вже через рік M&M's - американська компанія розробила і власний варіант цього виду шоколаду. Справжня оригінальна формула швейцарського білого шоколаду складалася із сухого молока, какао-масла і цукру. Через те, що в цьому шоколаді були відсутні, як і сьогодні, терте какао і какао-порошок, які надають темний колір шоколаду, деякі люди почали сумніватися в правильності самої назви - шоколад. Все ж масло какао має характерний смак, тому незважаючи на колір, цей сорт шоколаду має повне право так називатися.

Продукти для рецепту

Молоко 2,5% 900г
39.99

Молоко 2,5% 900г

900 г

Інгредієнти

Молоко 2,5% 900г

180 г.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

50 г.

Фундук

30 г.

Цукор ванільний Auchan 8г

за смаком

Шоколад білий Roshen пористий 80г

40 г.

Сіль Єгипет

щіпка

Етапи приготування

01

Духовку нагріти до 190°C.Фундук викласти на деко і засмажити в духовці до темно-золотистого кольору - десь 10-15 хвилин, зрідка помішуючи горіхи, щоб не пригоріли. Зняти лушпиння. Охолодити.

02

Горіхи подрібнити у блендері на маленькі шматочки, або ж можна зробити це за допомогою качалки.У каструлю налити молоко, всипати горіхи. В молоко можна додати ванільний цукор для запаху.

03

Довести це молоко до кипіння, прибрати з вогню, накрити кришкою і залишити настоюватися мінімум на 1 год. Це буде горіхове молоко.

04

Через цей час молоко процідити від горіхів і ванілі через сито, а ще краще - через марлю. Молоко перелити назад в каструлю, влити вершки, додати дрібку солі і додати шоколад.

05

Довести до кипіння. Відразу ж розлити по чашкам. Можна прикрасити збитими вершками і горіхами. Якщо напій охолоне, то шоколад може відшаруватися. Просто необхідно прогріти його, і він знову стане однорідним.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв