
Солодка рисова запіканка з кисломолчним сиром і яблуками
Побалуйте себе не тільки смачним, але і корисним сніданком. Пропонуємо Вам рецепт солодкої рисової запіканки з кисломолочним сиром і яблуками. Приготовану страву можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Запіканка виходить дуже ситною, тому з легкістю може замінити комплексний сніданок. Присипати сотейник можна не тільки панірувальними сухарями, а й перемолотим пісочним печивом. Сир, протертий через сито, надає запіканці м'який молочний смак, а саму масу робить однорідною, без грудочок. Якщо ж Ви хочете повною мірою відчути в запіканці смак кисломолочного сиру – не потрібно протирати його через сито.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сир кисломолочний Біло нежирний 180г
200 г.
Рис пропарений
200 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
2 склянки
Цукор Ваш Цукор 10кг
3 ст. л.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
3 шт.
Родзинки
80 г.
Сметана Ферма 15% 300г
1 ст. л.
Панірувальні сухарі Cykoria 200г
30 г.
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
за смаком
Етапи приготування
01
Рис відварити в «половинному молоці» (молоко розбавляється водою наполовину).
02
Родзинки промити і обшпарити окропом.
03
2 яйця вінчиком збити з цукром.
04
Через сито протерти сир.
05
Яблука почистити і нарізати скибочками.
06
Відварений рис охолодити і з'єднати з яєчно-цукровою сумішшю, родзинками, яблуком і добре вимішати.
07
Змастити сотейник соняшниковою олією, присипати товченими сухарями і помістити в нього отриману суміш.
08
Щоб вийшла гарна скоринка, жовтком, змішаним зі сметаною, змастити поверхню майбутньої запіканки.
09
Запіканку випікати в духовці, нагрітій до 220°C 20-30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів