
Шоколадний торт із апельсиновим желе
Набридло щодня їсти тільки картоплю і каші? Пора урізноманітнити свій звичний раціон і спробувати смачний десерт з апельсиновим желе. Від однієї назви вже з'являється апетит і хочеться скоріше його спробувати. Ще б пак, апельсинове желе в поєднанні з шоколадом - солодка спокуса. Влаштувати свято в будній день ніхто не забороняє, тому не будемо його відкладати, а влаштуємо зараз же. Для такого торта і часу не шкода, але як приємно буде насолоджуватися "своїм" десертом за чашкою теплого чаю. Помріяли? А тепер можна і приступити до готування. Кулінарна шпаргалка готова, залишилося тільки уважно слідувати їй - і все вийде!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
250 г.
Масло вершкове домашнє
180 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
3 ст. л.
Сметана ХМЗ 20%
3 ст. л.
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
1 шт.
Апельсин
3 шт.
Цукрова пудра Aro 250г
2 ч. л.
Желатин Добрик 15г
2 ст. л.
Вафлі Бісквіт-Шоколад Шоколад-трюфель 50г
250 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
30 мл.
Лікер Grand Marnier Cordon Rouge Апельсиновий 40% 0,7л
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Спершу просіяти борошно. Додати до нього сіль, нарізане шматочками вершкове масло, у борошні посічене в крихту, жовток, сметану і цукор. Тісто вимісити і загорнути в харчову плівку. Відправити до холодильника на 30 хвилин.
02
Коли тісто охолоне, укласти його у форму, змащену рослинною олією. Вирізати з пергаменту коло, укласти на тісто, і насипати зверху квасолю. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку і випікати 30 хвилин.
03
Замочити желатин в холодній кип'яченій воді (хвилин на 20). З апельсина зняти цедру, використавши дрібну терку. Вижати з апельсинів сік і трішечки підігріти. Покласти желатин і перемішати, щоб він розчинився. Після того, як суміш охолоне, додати в неї раніш натерту цедру і лікер.
04
Тим часом, вийняти з духовки форму і прибрати з неї квасолю разом з пергаментом. (Якщо тісто не випеклося повернути ще хвилин на 10 випікатися). Поки тісто охолоджується підготувати форму для желе: узяти нашу основу і змастити дно і борти білком і вилити в нього апельсиновий сік. Дати остигнути желе в холодильнику (мінімум 4 години).
05
Невеликі шматочки шоколаду викласти в посудину разом з вершковим маслом 80 г. і розтопити на водяній бані, при цьому постійно помішуючи. Додати в шоколадну масу вершки і залишити доки не розчиняться.
06
Остудити масу до кімнатної температури і перелити її у форму поверх апельсинового желе. Поставити в холодильник на 2 години. І тортик готовий!
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів