Шоколадне печиво з пивом - Image

Шоколадне печиво з пивом

Кількість порцій: 4Час приготування: 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Ви досі вважаєте, що з пива можна приготувати лише маринад для шашлику? Даремно. Виявляється, з цього популярного в усьому світі хмільного напою роблять ароматне тісто для кондитерських виробів. Пивне тісто за смаком і текстурою дуже схоже на листкове. І що найцікавіше, дріжджі для такого тіста зовсім не потрібні, їх роль виконує пиво. Пропонований рецепт шоколадного печива з пивом – тому яскраве підтвердження. Дивовижне поєднання незвичних інгредієнтів, таких як шоколад і пивне тісто, роблять випічку пікантною і по-своєму особливою. А темне пиво насичує печиво шляхетним смаком з легкою гіркуватістю. Приготувавши таке печиво, Ви зрозумієте, наскільки воно чудове.

Інгредієнти

Темне пиво

280 мл.

Борошно

550 г.

Коричневий цукор

180 г.

Какао-порошок

80 г.

Розпушувач

1 ч. л.

Вершкове масло

200 г.

Яйця

2 шт.

Яєчний жовток

1 шт.

Шоколад

200 г.

Цукрова пудра

200 г.

Сіль

1 ч. л.

Етапи приготування

01

Пиво налити в ківш, додати грам 80 коричневого цукру. Довести до кипіння, зняти з вогню і залишити остигати.

02

Змішати борошно, сіль, розпушувач, залишок коричневого цукру, какао-порошок і цукрову пудру.

03

Потім розтопити вершкове масло і влити його до сухої суміші. Добре перемішати.

04

Далі додати окремо яйця і перемішати, яєчний жовток, знову перемішати.

05

Шоколад розламати на невеликі шматочки.

06

Влити остиглий пивний сироп, додати шматочки шоколаду, знову ретельно перемішати. Накрити тісто і прибрати в холодне місце на 3 години.

07

Випікати печиво в духовці, при температурі 200°С, близько 15 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Шоколадне печиво з пивом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua