![Шоколадно-мигдалевий пиріг](https://img3.zakaz.ua/upload8ca2ef635883512ba981b099b1c355e7.jpg.350x.jpg)
Шоколадно-мигдалевий пиріг
- 1. Яйця — 5 шт.
- 2. Цукрова пудра — 200 г
- 3. Ванільний цукор — 1 ч.л.
- 4. Чорний шоколад — 100 г
- 5. Мигдаль — 100 г
- 6. Крохмаль — 100 г
- 7. Сіль — дрібка
- 8. Вершкове масло — 50 г + ще трохи для змащення форми
- 9. Какао (для посипки) — 2 ст.л.
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Мигдаль (75 г.) змолоти блендером або кавомолкою в борошно. Решту цілих горішків відкласти для оздоблення.
Половину плитки шоколаду розламати на шматочки і розтопити на водяній бані, остудити.
Духовку розігріти до 180°C.
У мисці з'єднати яйця, цукрову пудру (125 г.), ванільний цукор і сіль і все добре збити.
Влити остиглий розтоплений шоколад і продовжити збивання.
Невеликими порціями ввести просіяний крохмаль і мигдалеве борошно, акуратно перемішати тісто і наповнити ним змащену вершковим маслом форму. Випікати пиріг у розігрітій духовці близько 45 хвилин. Остудити на решітці.
Для глазурі розтопити решту шоколаду і вершкове масло, ввести решту цукрової пудри, влити трохи води і прогріти все на невеликому вогні, помішуючи, довівши однорідного стану.
Отриманою глазур'ю змастити пиріг зверху і з боків. Посипати какао, пропустивши його через сито.
У каструльці довести трохи води до кипіння і на 1 хвилину занурити в неї мигдаль. Потім вийняти його шумівкою і викласти на пласку тарілку. Очистити мигдаль від оболонки, натискаючи на ядро пальцями. Після покласти мигдаль в холодну воду, промити, викласти на деко і підсушити в духовці при 60°C приблизно 5 хвилин. Очищеним мигдалем прикрасити пиріг при подачі.