Шоколадний пиріг із маскарпоне - Image

Шоколадний пиріг із маскарпоне

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Пропонуємо вам рецепт ароматного і смачного шоколадного пирога з маскарпоне. Цікаво знати, що маскарпоне - це італійський вершковий сир. Вважається, що вперше його стали робити в області між містечками поблизу Мілана в кінці шістнадцятого століття. Цей незвичайно-смачний сир маскарпоне - м'який, ніжний і вершковий на смак. Взагалі-то сиром його називають умовно. Маскарпоне загалом зовсім і не сир, а вершки, сквашені кислотою. Для його виготовлення використовують коров'яче молоко або молоко буйволиць. Маскарпоне відмінно підходить для приготування різної випічки. Сир додасть нашому десерту ту ніжність і легкість, яку ви зможете відразу ж відчути в цьому шоколадному пирогу з маскарпоне.

Інгредієнти

Шоколад чорний 70%

200 г.

Масло вершкове

200 г.

Яйце куряче

5 шт.

Борошно пшеничне

140 г.

Сир маскарпоне

500 г.

Екстракт ванільний

1 ч. л.

Розпушувач

1 ч. л.

Цукор

200 г.

Смородина червона

200 г.

Етапи приготування

01

Вершкове масло кімнатної температури розрізати на шматочки, шоколад поламати. Масло і шоколад розтопити на водяній бані, довести до однорідної консистенції. Трохи остудити. Окремо просіяти борошно з розпушувачем.

02

У міксері на великій швидкості збити 150 г. цукру і 3 яйця до пишної білої піни.

03

Знизити швидкість міксера до середньої, обережно влити тонкою цівкою суміш розтопленого шоколаду і масла. Зменшити швидкість міксера до мінімальної, додавати по 1 ст.л. борошно з розпушувачем. Збити до однорідної маси.

04

В іншому посуді збити маскарпоне з цукром, ванільним екстрактом і 2 яйцями.

05

Розігріти духовку до 180°C. Змастити роз'ємну форму шматочком масла, присипати борошном. Викласти на дно трьома шарами: половину шоколадної маси, начинку з маскарпоне і знову половину шоколадної маси. Розрівняти поверхню кожного шару перед наступним.

06

Прибрати форму в духовку, випікати 1 годину. Перевірити готовність зубочисткою, вона повинна легко входити, і виходити сухою.

07

Готовий пиріг остудити, вийняти з форми, посипати цукровою пудрою. Подавати зі свіжими ягодами смородини, зберігати при кімнатній температурі.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Шоколадний пиріг із маскарпоне – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua