
Рагу з грибами і баклажанами
Свіжі соковиті овочі - це запорука прекрасного смаку всього блюда. Будь-які овочі, поєднувані між собою, тушковані зі спеціями, м'ясом, грибами - джерело вітамінів, клітковини і поживних корисних речовин. Печериці добре підходять для рагу, вони швидко готуються і додають приємний присмак страві. Вітаміни сильніше руйнуються на маленькому вогні, тому краще тушкувати овочі на сильному або середньому вогні, вчасно перемішуючи, щоб не підгоріли. Щоб рагу не вийшло занадто жирним і маслянистим, овочі перекладають у сотейник без масла і додають трохи води. Подають рагу, посипавши дрібно нарізаною зеленню.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баклажани гриль
2 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
20 мл.
Цибуля
2 шт.
Перець Каппа солодкий
1 шт.
Часник
3 зубчики
Кмин Еко римський 15г
1 ч. л.
Паприка різана червона
1 ч. л.
Перець чилі червоний
1 шт.
Печериці Українські Печериці Кремові 500г
200 г.
Вода негазована Аквуля 2л
100 мл.
Лимон
1 шт.
Кріп 70г
2 ст. л.
Петрушка 70г
2 ст. л.
Етапи приготування
01
Баклажани і гриби нарізати кубиками. Цибулю, солодкий перець, часник, чилі дрібно нарізати. З лимона вичавити сік. Кріп і петрушку дрібно посікти.
02
Поперчити баклажани паприкою і залишити на 10 хвилин. Потім ретельно промити, щоб прибрати гіркоту. Готувати на пару 10 хвилин.
03
Розігріти масло в сковороді на середньому вогні. Тушкувати цибулю, солодкий перець, часник, чилі, кмин 5 хвилин, до м'якості цибулі. Додати гриби і баклажан, тушкувати ще 10 хвилин.
04
Змішати воду і лимонний сік в однорідну масу. Додати цю суміш в овочі разом з кропом і петрушкою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів