
Картопляні котлети з молочно-грибним соусом
Точно, багато існує страв із картоплі. Але от чи чули ви про картопляні котлети? Думаємо, щось новеньке вам у сімейній книзі рецептів не завадить. Котлети з картоплі виходять дуже м'які та ніжні на смак. Чимось, навіть, нагадують зрази. Але що в цій страві ще важливо, так це соус з грибами і молоком. Запашні гриби упереміш з молоком - це дуже смачний насичений соус, який буде дуже доречним до картопляних котлет. Адже відомо, що картопля сама по собі досить суха. Загалом, в цій страві все доповнює один одного. Ви можете також прикрасити котлетки зеленню або листям салату. Подавайте котлети теплими. Ваші рідні точно оцінять нову страву на вечерею.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
1 кг.
Печериці Українські Печериці Кремові 500г
400 г.
Масло вершкове домашнє
50 г.
Цибуля
80 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Борошно пшеничне вищий гатунок
40 г.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
400 мл.
Етапи приготування
01
Картоплю помити, очистити, відварити в підсоленій воді. Злити воду і зробити з картоплі пюре. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Печериці помити і нарізати кубиками.
02
На сковороді розігріти масло і обсмажити цибулю. Через кілька хвилин додати ¾ печериць. До пюре додати вершкове масло, яйце, 20 г. борошна, сіль. Перемішати все до однорідної консистенції.
03
З картопляного тіста зліпити котлети і обсмажити з кожного боку по кілька хвилин до золотистої скоринки. Печериці (1/4) обсмажити на вершковому маслі. Влити в сковороду молоко, підігріти. Потім додати по ложці борошна, відразу ж перемішуючи. Готувати соус до загусання. Подавати котлети із соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів