Пиріг із білими грибами та м'ясом - Image

Пиріг із білими грибами та м'ясом

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Пироги із несолодкого тіста і з такою ж начинкою широко поширені у Франції. Там їх роблять відкритими (тобто начинка зверху тіста) і називаються вони киш. Наш рецепт пирога дуже схожий на киш. Тому що на дно форми кладеться тісто, а зверху начинка. До речі, начинка із білих грибів і м'яса дуже ситна і навіть калорійна. Тому пиріг згодиться і як повноцінна страва як до домашнього обіду або вечері, так і до більш широкого застілля. Обов'язково посипте зверху зеленню перед подачею для виду і смаку. Подавати його можна, порізавши кожному в порційну тарілку по шматочку. Пиріг виходить з дуже насиченим смаком і приємним ароматом.

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

300 г.

Масло вершкове домашнє

240 г.

Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт

1 шт.

Сіль морська Kamis в млинку 90г

4 г.

Гриби білі свіжеморожені

100 г.

Котлетне м'ясо яловиче М'ясо Карпат охолоджене

150 г.

Сметана ХМЗ 20%

30 г.

Петрушка 70г

20 г.

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

60 г.

Чебрець (тим'ян), шт

4 шт.

Цибуля зелена Auchan пучок 75г

5 г.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

40 г.

Спеція Перець рожевий горошок

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Сіль Єгипет

за смаком

Етапи приготування

01

Спочатку потрібно приготувати пісочне тісто. Для цього добре розтерти вершкове масло (175 г). у мисці. Висипати борошно на стіл, зробити в ньому заглиблення, додати морську сіль, 4 столові ложки води та розім'яти все пальцями. Додати жовток, вершкове масло, продовжувати місити тісто, поки воно не збереться у кулю, загорнути у плівку та поставити в холодильник на годину.

02

Потім взяти форму для випікання та розім'яти по дну пісочне тісто (500 г.), після чого в кількох місцях зробити виделкою проколи. Нарізати білі гриби та обсмажити їх на оливковому маслі, а після нього на вершковому. Відставити в сторону. Після чого нарізати м'ясо на шматочки та обсмажити на оливковому маслі. Додати до м'яса чебрець та подрібнений часник, трохи вершкового масла, також додати цибулю, нарізану напівкільцями. Готувати кілька хвилин, після чого додати обсмажені білі гриби.

03

Далі додати в суміш сметану, посолити та поперчити, тушкувати пару хвилин. Подрібнити петрушку та зелену цибулю, додати у сковорідку. Викласти суміш, що вийшла на тісто, посипати рожевим перцем та відправити у духовку, котра розігріта до 200°С на 15 хвилин. Пиріг готовий.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв