
Морквяний торт із кремом на основі сиру філадельфія
1
Морква стала невід'ємним атрибутом в пирогах і тортах останнім часом. Можливо, це роблять для того, щоб торт набував нового незвичайного смаку. А можливо вся справа в величезній користі моркви. Адже ні в одному іншому продукті немає так багато каротину, який корисний для зору. А його потрібно берегти в будь-якому віці. якщо у вас А-вітамінна недостатність і вкрай важливо для вас в стравах наявність морквини, тоді морквяний торт - це те, що потрібно. Ви і вітамінами збагатитеся, і насолодитеся смачним солоденьким тортом. Крім того, в ньому є ще горіхи і багато інших корисних інгредієнтів. Такий торт можна і до святкового столу приготувати.
Інгредієнти
Горіхи волоські
200 г.
Морква
350 г.
Борошно пшеничне
300 г.
Кориця
1 ч. л.
Горіх мускатний
0,5 ч. л.
Кардамон
0,5 ч. л.
Перець білий мелений
0,25 ч. л.
Апельсин
1 шт.
Розпушувач
2 ч. л.
Какао
2 ст. л.
Яйце куряче
3 шт.
Жовток яєчний
2 шт.
Цукор
400 г.
Масло вершкове
100 г.
Сир філадельфія
500 г.
Олія рослинна
240 мл.
Пудра цукрова
250 г.
Коньяк
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Горіхи обсмажити на сухій сковороді, змішувати до появи горіхового запаху. Відразу ж, поки горіхи ще гарячі, додати до них 1 ст. л. вершкового масла, посолити, перемішати. Остудити, подрібнити в блендері.
02
Моркву натерти на крупній тертці. Для приготування сухої частини у великій мисці змішати борошно, спеції, цедру апельсина, розпушувач і какао. Всі інгредієнти ретельно перемішати.
03
Для приготування рідкої частини в мисці змішати яйця, цукор, рослинну олію і сік апельсина. Ретельно перемішати, дати настоятися, до повного розчинення цукру.
04
Духовку розігріти до 160°С. Змастити дві форми вершковим маслом, на дно викласти папір для випічки.
05
Обережно вмішати рідку суміш в суху, трохи перемішуючи. Додати в загальну суміш горіхи і моркву, перемішати. Тісто викласти у форми, випікати протягом 40 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування перевірити зубочисткою готовність, вона повинна бути сухою, без тіста.
06
Готові коржі остудити, розрізати навпіл. У мисці збити вершкове масло з цукровою пудрою, додати сир філадельфія і перемішати до однорідної маси.
07
Додати в крем коньяк, ще раз ретельно перемішати, змастити отриманим кремом кожен корж, накладаючи один на один.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів