
Лимонний сирний торт
Чудовий десерт з ніжним смаком. Рецепт цього торта з сиром дійсно особливий: у його складі немає борошна. Цей торт не випікають, а охолоджують, попередньо загустивши сирну масу желатином. Корж готують з розкришеного печива (можна пропустити через м'ясорубку або розкачати качалкою в поліетиленовому пакеті). Щоб начинка була ніжною, сир краще протерти через сито і додати в нього вершки. Сир повинен бути не менше 18% жирності. Прикрасити торт можна свіжими ягодами або консервованими персиками. Калорійність лимонного сирного торта становить 260 ккал. Час приготування - 1 година.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Масло вершкове домашнє
2,5 ст. л.
Печиво Деліція Маргаритка молочна глазур
150 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
3 ст. л.
Вода негазована Аквуля 2л
3 ст. л.
Желатин Добрик 15г
1,5 ч. л.
Яйце куряче С0 1шт
3 шт.
Скатертина Прованс Лимони 120х136см
0,5 шт.
Сир кисломолочний Домашній
200 г.
Вершки President збиті зі смаком ванілі 28% 250г
10 ст. л.
Етапи приготування
01
Подрібнити печиво до стану крихти. Поставити каструлю на вогонь, покласти вершкове масло, розтопити, додати до масла печиво, перемішати. Викласти суміш з каструлі в форму. Прибрати в холодильник.
02
Вилити 2 ст. л. води в каструлю, поставити на вогонь, всипати цукор, варити протягом 3-5 хвилин, поки цукор не розчиниться повністю у воді. З лимона вичавити сік, натерти цедру на тертці.
03
Збити жовтки, обережно влити в них цукровий сироп, не перестаючи змішувати. Збивати до тих пір, поки суміш не стане безбарвною і не охолоне.
04
Розвести желатин в 1 ст. л. води. У мисці змішати сир, цедру, сік, желатин і суміш жовтків і сиропу. Перемішати до однорідної маси.
05
Збити вершки до густої піни, додати в загальну суміш. Викласти крем на печиво, повторно прибрати в холодильник.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів