
Курячі грудки, глазуровані карі
Не дарма, запечене куряче м'ясо завоювало репутацію "найапетитнішої страви", особливо, якщо в цьому допомагають різні соуси і прянощі. У цьому рецепті головним "помічником" стане приправа карі. Пряність не надто гостра, але має привабливий аромат, витончений смаковий нюанс, і до усього цього, вважається корисною. Цікаво, але "карі" переводиться як "соус". Рецептів індійської приправи налічено більше мільйона і не дивуйтеся, але саме мінливістю смаку вона притягнула свою увагу в кулінарії. Досить швидко адаптувалася до м'ясних та інших страв, завоювавши статус найпопулярнішої приправи у світі. Тому можете не сумніватися: курочка вийде дуже смачною. Оцініть соковите, покрите глазур'ю м'ясо і влаштовуйте приємні обіди якомога частіше.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Грудинка куряча
2 шт.
Борошно 7 1кг
3 ст. л.
Цибуля
1 шт.
Томатна паста Marinado 25% 460мл
3 ч. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
30 г.
Карі Carmencita 40г
1/2 ч. л.
Бульйон Еко Велика ложка грибний 11г
150 мл.
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
1 ч. л.
Масло вершкове домашнє
15 г.
Сіль Єгипет
1/2 ч. л.
Етапи приготування
01
У мисці змішати сіль із перцем. Додати просіяне борошно. Перемішати.
02
Куряче м'ясо обваляти в суміші з борошна. Обсмажити в сотейнику на вершковому маслі.
03
Перекласти м'ясо у форму для запікання. Запікати 20 хвилин при температурі 180ºС.
04
У сотейник долити оливкову олію. Додати нарізану цибулю. Пасерувати 2 хвилини. Всипати 1 ст. л. муки і протушкувати 3 хвилини.
05
Підсипати до цибулі карі і томат. Розвести бульйоном. Додати лимонний сік. Варити на повільному вогні 15 хвилин. Глазур готова.
06
Дістати з духовки запечене м'ясо. Полити глазур'ю. Відправити куряче м'ясо ще на 5 хвилин в духовку.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів