
Медовий кекс із шоколадною глазур'ю
Сімейне свято ніколи не обходиться без смачного десерту. Пропонуємо вам рецепт медового кексу із шоколадною глазур'ю. Наприклад, якщо сьогодні у когось з ваших членів сім'ї день народження, ці кексики стануть відмінним доповненням святкового столу. Тим більше, що і готуються ці кексики недовго, і продукти, що входять до їх складу ви легко зможете знайти в будь-якому супермаркеті. Звичайно, можна вирішити проблему солодкого столу, витративши всього півгодини на похід в супермаркет, і купити вже готові солодощі. Але куди краще буде, якщо ці кекси ви приготуєте своїми руками. Адже, в цьому випадку ви будете враховувати смаки всіх присутніх на святі. А вже медові кекси, повірте нам, не залишать байдужими ваших гостей.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Мед Літній Мед 750г
125 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
50 г.
Цукор ванільний Auchan 8г
10 г.
Масло вершкове домашнє
125 г.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
2 шт.
Кориця Еко мелена 20г
0.5 ч. л.
Апельсин
1 шт.
Борошно 7 1кг
250 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
3 ч. л.
Цукати асорті
50 г.
Цукерки Roshen Mont Blanc Крем-праліне з подрібненим лісовим горіхом
70 г.
Вафлі Бісквіт-Шоколад Шоколад-трюфель 50г
75 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
3 ст. л.
Етапи приготування
01
Повільно нагріти і розтопити мед, цукор, вершкове масло, перелити все в мисочку і дати охолонути.
02
У холодну суміш додати яйця, корицю, терту цедру апельсина, кілька крапель мигдальної есенції.
03
Змішати і просіяти борошно, розпушувач тіста і з'єднати з першою масою. Додати апельсиновий сік (2 ст. л.), цукати і горіхи (трохи залишити для прикрашання).
04
Перекласти тісто у змащену маслом форму для кексу, поставити випікати в нагріту духовку.
05
Випікати близько півгодини при температурі 180-200°C.
06
Розламати на шматочки і розтопити на водяній бані шоколад і молоко. Коли маса стане гладенькою, вилити її на кекс і прикрасити горіхами і цукатами.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів