
Баклажановий діп
Багатьом, напевно, дуже цікаво дізнатися, а що ж таке баклажанові дип. А баклажанові дип - це насправді соус. І його назва походить від англійського слова "дип", що у своєму буквальному російському перекладі означає занурювати. Тобто в даний соус, кажучи російською мовою, можна мокати (занурювати) різну закуску. Цей соус можна також використовувати до птиці і м'яса. Він виходить дуже ніжний і смачний. А аромат баклажанів так і підсилює апетит. Також баклажановий дип можна використовувати, як гарнір. Крім того страва баклажановий дип - це легка в приготуванні, дуже смачна, незвичайна і корисна страва, яку можна споживати навіть у піст. Бажаємо приємного апетиту!
Інгредієнти
Баклажан
1 шт.
Часник
2 зубчики
Сік лимона
2 ст. л.
Оливкова олія
1 ст. л.
Зелена цибуля
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Викласти баклажан і часник на застелене пергаментом деко. Запікати 40 хвилин при температурі 200°C.
02
Баклажан розрізати уздовж навпіл. Ложкою дістати м'якоть і дрібно її порізати.
03
У баклажанову суміш додати роздавлений часник, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, дрібно нарізану цибулю. Все збити в блендері і поставити охолоджуватися в холодильник.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів