
Яєчно-картопляний пай
У перекладі з англійської «пай» означає пиріг. Ця споконвічно американська випічка відома своїм найтоншим листковим тістом і дуже щедрою начинкою, яка прям вивалюється із пирога при першому ж укусі. До речі, вона може бути найрізноманітніша: від м'яса і картоплі до яблук і вишень. Виділяють відкритий, проміжний (з решіткою із тіста) і закритий пай, останній з яких складається з двох пластів тіста, а начинка – посерединці. Вашій увазі ситний і дуже смачний закритий яєчно-картопляний пай. Мабуть, це один з найбільш вдалих і оригінальних варіантів приготування звичного і майже рідного для нас коренеплоду – картоплі. Хрустка ріпчаста цибуля надає не тільки пікантний смак, але і соковитість.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Тісто Рудь листкове 1000г
500 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
120 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
15 мл.
Картопля фасована
350 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Яйце куряче С0 1шт
12 шт.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Повністю розморозити готове тісто. Розділити його на 2 частини і розкачати кожну в пласт розміром трохи більше, ніж форма (бажано 30х30 см). Викласти один пласт тіста у форму для випічки, зробивши бортики. Розігріти духовку до 180-190 градусів.
02
Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Картоплю помити, очистити, нарізати тонкими скибочками. Змішати цибулю з оливковою олією. Розкласти цибулю по поверхні тіста.
03
Зверху викласти картоплю, розбити і залити зверху яйцями. Посипати все сіллю і перцем за смаком, а потім накрити другим пластом тіста. Скріпити краї тіста і поставити пиріг в розігріту духовку. Випікати пиріг близько 60 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів