
Кольорова капуста з пармезаном, білими грибами і петрушкою
«Кращі квіти – це квіти капусти». Так кажуть в Англії про кольорову капусту. Низькокалорійна і дієтична, ця середземноморська овочева культура – справжнє джерело вітамінів і цінних мінеральних речовин. Вітамінів С і А в «кучерявій» міститься більше, ніж у лимоні. Вона володіє і цілющими властивостями, виводячи холестерин з організму і зміцнюючи кровоносні судини. А відвар з кольорової капусти заспокоїть запалені ясна. І це далеко не всі переваги. Страви з кольорової капусти легко засвоюються організмом і дуже корисні. Пропонований французький салатик – не виняток. Ніжний смак капусти гармонійно вписується в загальну смакову палітру страви.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Скатертина Прованс Лимони 120х136см
1 шт.
Сіль Єгипет
0,75 ч. л.
Спеція Перець чорний мелений
0,5 ч. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
150 мл.
Гриби білі свіжеморожені
170 г.
Петрушка 70г
за смаком
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Капуста цвітна Рудь швидкозаморожена 400г
300 г.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
400 г.
Етапи приготування
01
Змішати 1 ч. л. лимонної цедри, 2 ст. л. лимонного соку, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю, 0,5 ч. л. солі, налити 50 мл. оливкової олії. Перемішати.
02
Гриби промити під холодною водою, очистити, нарізати тонкими скибочками, викласти в миску, залити олійно-лимонною заправкою.
03
У мисці збити 2 курячих яйця з сіллю і перцем. Заморожену кольорову капусту обваляти в яєчній суміші.
04
Окремо в миску натерти пармезан, перекласти капусту ложкою з отворами, щоб зайва рідина залишилася в попередній мисці, ретельно обваляти капусту в сирі.
05
Налити в розігріту каструлю 70 мл. оливкової олії, висипати порцію капусти. Обсмажувати протягом 3 хвилин з усіх боків. Продовжити обсмажувати решту маси капусти.
06
Кожен раз дістаючи з каструлі готову капусту класти її на паперові рушники, для видалення зайвої рідини.
07
Коли буде обсмажена вся капуста і висушена на паперовому рушнику, перекласти в чисту і суху каструлю, додати подрібнену петрушку і мариновані гриби разом із маринадом. Обережно перемішати. Подавати салат теплим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів