
Чулама з телятини
Будь-яка кухня світу має у своєму національному меню те, що французи називають рагу. Ось і чулама – рагу на румуно-болгарський манер. Ця гаряча нехитра страва являє собою м'ясо (за традицією використовують ніжну телятину або баранину), тушковане з картоплею і грибами в білому соусі. Яскравим прикладом білого соусу, використовуваного для чулами, виступає бешамель – традиційний французький соус із трохи обсмаженого на олії борошна і молока (вершків або сметани), доведений до густої консистенції. Однак для цієї страви молочний продукт можна замінити м'ясним бульйоном. Не обходиться і без пряних акцентів. У чуламу додають червоний перець, часник і гострий сир.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Телятина для стейків
1 кг.
Морква
100 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
75 г.
Петрушка 70г
50 г.
Масло вершкове домашнє
60 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
25 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Сметана ХМЗ 20%
за смаком
Картопля фасована
500 г.
Етапи приготування
01
Нарізати м'ясо середніми шматочками, перекласти в каструлю, залити холодною водою, додати сіль за смаком. Поставити на вогонь, періодично знімаючи пінку. Довести до кипіння, зменшити вогонь, покласти нарізані овочі - цибулю і моркву.
02
Розігріти сковороду, додати масло, всипати борошно, обсмажити, додати сметану, посолити за смаком.
03
Витягнути овочі з каструлі, додати картоплю. Через 10 хвилин залити соусом із сковороди, готувати ще 3-4 хвилини.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів