Різдвяний кекс "Данді" - Image

Різдвяний кекс "Данді"

Кількість порцій: 8Час приготування: 2 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Данді - це четверте за величиною місто в Шотландії, це є адміністративний центр області Данді. Хто знає, може різдвяний кекс "Данді" вперше був приготований саме тут. У всякому разі в текстурі даного кексу простежується цілком європейська традиція. У такому кексі дуже багато сухофруктів. Завдяки цьому він дуже прекрасно і урочисто виглядає, а значить здатний чудово прикрасити ваш різдвяний стіл. Ми рекомендуємо посипати готовий кекс пудрою. Буде виглядати дуже навіть тематично, пудра виглядатиме на кексі, наче сніг. Це буде задавати ще більше новорічного святкового настрою вам і вашим членам сім'ї.

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

250 г.

Масло вершкове домашнє

200 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

200 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

4 шт.

Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл

3 ст. л.

Цедра лимона Auchan в баночці 45г

1 шт.

Розпушувач тіста Добрик 15г

0,5 ч. л.

Мигдаль Almond смажений солений 50г

170 г.

Родзинки

300 г.

Груша Galfruct слайс сублімована 20г

100 г.

Ананас Almond кубиками мікс 210г

100 г.

Журавлина сушена

100 г.

Коньяк Frapin 40% 0,7л

70 мл.

Етапи приготування

01

Сухофрукти і цукати помити, ретельно просушити на паперових рушниках або серветках. Додати коньяк, перемішати, залишити на 1-2 години настоятися.

02

Мигдаль залити окропом, потім очистити від шкірки.

03

50 г. мигдалю порубати в блендері, інше залишити для прикраси.

04

З лимона зчистити цедру шляхом натирання його на дрібній тертці. З лимона вичавити 3 ст. л. соку.

05

До суміші сухофруктів і цукатів додати 2-3 ст. л. борошна, акуратно перемішати.

06

Для приготування тіста збити цукор і масло. Додавати яйця після кожного збивання.

07

Додати лимонний сік, цедру, мелений мигдаль, збити.

08

Додати розпушувач тіста і борошно частинами, кожного разу збиваючи тісто.

09

Додати суміш сухофруктів і цукатів, акуратно перемішати.

10

Форму змастити маслом, розкласти тісто.

11

Зверху викласти мигдаль, який залишвся, колами по поверхні. Поставити в розігріту до 150°C духовку. Випікати приблизно 80 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв