Банниця - Image

Банниця

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Банниця - це традиційне блюдо болгарської кухні. Банниця є предметом традиційним і обов'язковим практично на всі болгарські свята, на Старий Новий рік і Масляну. Цей листковий пиріг із прісного тіста можна приготувати з різними начинками. Начинки використовують найрізноманітніші, кому що подобається: з цибулі-порею, з м'яса, зі шпинату, з яблук і з багато чого іншого. Але найпопулярніша банниця - з начинкою з бринзи і яєць. Чим тонше ви розкотите тісто, тим смачніше буде готовий пиріг. Правильно приготовлена банниця зверху буде хрусткою, а всередині - м'якою.

Продукти для рецепту

Яйце куряче С0 1шт
4.80 - 4.95

Яйце куряче С0 1шт

50 г

Інгредієнти

Яйце куряче С0 1шт

4 шт.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

300 мл.

Тісто Рудь листкове 1000г

500 г.

Масло вершкове домашнє

50 г.

Сир Бринза 35%

300 г.

Етапи приготування

01

Розморозити тісто. Бринзу покласти в миску, виделкою розчавити на дрібні шматочки, додати до сиру 3 яйця, перемішати.

02

Змастити форму маслом, покласти попередньо лист розкачаного тіста, змастити маслом зверху, викласти частину начинки, цю ж процедуру повторити для 6 листів тіста (зверху повинен бути лист тіста).

03

Влити в миску 300 мл. молока, додати 1 яйце, ретельно перемішати до однорідної маси, залити зверху пиріг.

04

Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв