
Апельсинове желе з шоколадним мусом
Французька кухня завжди славилася своєю витонченістю і вишуканістю. Муси - це фірмові десерти французької кухні. Сьогодні ми вам пропонуємо в якості десерту приготувати апельсинове желе з шоколадним мусом. Це неймовірно смачний десерт, від якого не зможе втриматися навіть найзапекліший противник десертів або сама сита людина у світі. Десерт, ніби притягує до себе. Він дуже ефектно виглядає в скляному стакані. Приготуйте сьогодні апельсинове желе з шоколадним мусом і ви відчуєте справжню насолод. Ми впевнені, що даний десерт сподобається не тільки любителям мусів, а абсолютно всій різноманітній публіці.
Інгредієнти
Апельсини
3 шт.
Цукор
1,5 ст. л.
Желатин
7 г.
Молочний шоколад
125 г.
Вершки 33-35%
250 мл.
Етапи приготування
01
Желатин замочити в чверті склянки холодної води на 20 хвилин.
02
З апельсинів вичавити сік (всього повинно вийти близько 150 мл.), влити його в каструльку, додати цукор і довести до кипіння (але не кип'ятити).
03
Набряклий желатин віджати і додати до соку, ретельно перемішати. Через 1 хвилину зняти з вогню.
04
Злегка охолодити суміш, потім розлити її в 6 високих склянок. Поставити для застигання в холодильник на 1 годину.
05
Шоколад поламати на дрібні шматочки і розтопити на водяній бані.
06
Потім остудити його, але не сильно, щоб він не затвердів.
07
Вершки збити в пишну піну.
08
Третину збитих вершків додати до шоколаду і акуратно перемішати знизу вгору, щоб суміш залишалася пишною. Таким же чином ввести вершки, що залишилися.
09
Получившийся шоколадный мусс разложите по стаканчикам с апельсиновым желе. Снова уберите десерт в холодильник на 3-4 часа.
10
Безпосередньо перед подачею дати десерту постояти при кімнатній температурі 10-15 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів