
Шоколадно-мигдальний кекс
Домашню випічку люблять усі без винятку, а от приготувати її – справа непроста, яка деколи обертається для деяких господинь непосильним завданням. Розвіяти міф про складнощі процесу приготування випічки з легкістю зможе наш рецепт шоколадно-мигдалевого кексу. Коли Ви відправите десерт в духовку, вся кухня наповниться неповторним ароматом свіжої випічки, який привабить на кухню не тільки домочадців, а й нежданих гостей. Тому відразу ставте чайник. Не будемо приховувати: є у цих кексиків один істотний недолік – вже швидко вони з'їдаються. До речі, випікати кекси можна як у великій формі, так і порційних силіконових формочках, спеціально призначених для подібної випічки.
Інгредієнти
Шоколад чорний
400 г.
Масло вершкове
265 г.
Цукор
170 г.
Яйце куряче
5 шт.
Борошно пшеничне
50 г.
Мигдаль
230 г.
Етапи приготування
01
Білки відокремити від жовтків. Шоколад розламати на шматочки. Масло нарізати кубиками. Розтопити масло, шоколад і цукор на водяній бані. Зняти з бані шоколадну суміш, додати жовтки, швидко перемішуючи.
02
Білки збити в пишну піну. Змішати шоколадну і білкову маси. Додати просіяне борошно і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати кекс близько 25-35 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів