
Морквяно-фініковий торт
Випічка з морквою з'явилася дуже давно, не повірите: наприкінці 16-го століття. Але, звичайно ж, тоді рецепти були зовсім іншими. З приходом моди на здорове харчування в кінці 60-х років минулого століття морквяні кекси і торти опинилися на піку популярності. У морквяну випічку часто додають горіхи. У запропонованому рецепті це фундук. Крім цього, для поліпшення смаку додаємо фініки. Смак морквяного торта з використанням фундука та фініків стає, безсумнівно, більш виграшним. Для приготування тіста замість вершкового масла візьмемо рослинне. Для гарного підйому тіста використовується розпушувач і сода. Морквяно-фініковий торт повинен вийти соковитим, ароматним, трохи вологим і добре пропеченим.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яйце куряче С0 1шт
4 шт.
Олія соняшникова салатна 500мл
300 мл.
Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г
300 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
300 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
10 г.
Сода харчова 500г
7 г.
Сіль Єгипет
10 г.
Морква
1 кг.
Фініки Ronik 1кг
125 г.
Фундук
50 г.
Сир Sterilgarda Рікота 250г
125 г.
Масло вершкове домашнє
100 г.
Цукрова пудра Aro 250г
600 г.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 160°C. Змастити форму для випікання маслом.
02
Змішати в мисці яйця, цукор і масло. Збити суміш міксером до однорідної консистенції.
03
Окремо змішати в мисці просіяне борошно і розпушувач, додати соду і сіль. Перемішати. Додати борошняну суміш поступово в яєчну, не перестаючи збивати.
04
Моркву очистити і натерти на тертці, додати в загальну суміш. Горіхи і фініки подрібнити і теж додати в тісто. Викласти тісто у форму для випікання, поставити в духовку на 1 годину. Після, дістати готовий торт з духовки, перекласти на велику тарілку, остудити.
05
Змішати сир і розм'якшене вершкове масло, всипати цукрову пудру, додати есенцію ванілі. Збити крем міксером. Намазати кремом верх торту.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів