
Шарлотка з медом і корицею
Улюблена страва всіх ласунів – шарлотка – традиційно готується з кисло-солодких яблучок, запечених в ніжному бісквітному тісті. Завдяки простоті приготування, божественному смаку і незвичайній красі чудова шарлотка стала настільки популярною, що між кухнями двох держав навіть виникли суперечки, кому ж насправді належить цей кулінарний шедевр. Існує легенда, що якийсь французький кондитер вперше приготував цей пиріг і присвятив його своїй коханій – Шарлотті. Проте англійці стверджують, що шарлотка – один з різновидів знаменитого англійського пудингу. Історія історією, а ми пропонуємо насолодитися ніжним смаком і неповторним ароматом шарлотки з медом і корицею.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
150 г.
Сода харчова 500г
3 г.
Спеція Кориця мелена
5 г.
Масло вершкове домашнє
100 г.
Мед Літній Мед 750г
30 г.
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
300 г.
Етапи приготування
01
На водяній бані розтопити вершкове масло і мед. Яйця з содою і корицею збити. Додати просіяне борошно і збити. Додати масло і мед. Довести тісто до однорідної консистенції.
02
Духовку розігріти до 200°C. Яблука помити, очистити, видалити серцевини і нарізати скибочками. Викласти яблука у форму, залити тістом і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 40-45 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів