
Шарлотка з вишнями і сливами
Чи знаєте Ви, що поєднання вишні і сливи вважається дуже вдалим і гармонійним? А якщо до цієї фруктово-ягідної комбінації додати ще тонке і ніжне бісквітне тісто, то виходить чудовий і дуже смачний домашній пиріг – шарлотка з вишнею та сливами. Вважається, що ідея цієї французької солодкої випічки була запозичена в англійців, адже шарлотка – один з різновидів англійського пудингу. Одна з версій свідчить, що десерт був присвячений безнадійно закоханим кухарем дамі свого серця – якійсь Шарлотті. Як показує досвід, ця нехитра випічка за нашим дохідливим рецептом, що складається всього з п'яти компонентів, вийде навіть у недосвідчених господинь і тих, хто зовсім не дружить з тістом.
Інгредієнти
Вишня
300 г
Цукор
90 г
Яйця
3 шт.
Борошно
90 г
Сливи
3 шт.
Етапи приготування
01
Вишню миємо, обережно видаляємо кісточки.
02
З'єднуємо в глибокій мисці яєчні жовтки і цукор. Збиваємо міксером до отримання світлого крему.
03
Всипаємо просіяне пшеничне борошно. Збиваємо тісто міксером до однорідного стану.
04
Окремо збиваємо білки в міцну піну. Вводимо білки в тісто в три прийоми, щоразу обережно вимішуючи тісто лопаткою рухом знизу-вгору.
05
У форму для випічки пирога висипаємо вишні рівномірним шаром.
06
Сливи миємо, нарізаємо тонкими часточками. Розкладаємо часточки слив на вишні і між ними.
07
Заливаємо фрукти тістом.
08
Випікаємо шарлотку в попередньо розігрітій до 180°С духовці 25 хвилин.
09
Охолоджений пиріг перевертаємо на широку тарілку, розрізаємо на порції і подаємо до столу.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів