Закуска з пастою, сиром і мускатним горіхом - Image

Закуска з пастою, сиром і мускатним горіхом

Кількість порцій: 4Час приготування: 35 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

З латинської слово «pasta» перекладається як «тісто» і буквально означає будь-які макаронні вироби. Найбільш популярна паста в італійській кухні. Існує безліч смачних її рецептів. Одним з найпоширеніших є паста з сиром. Головна перевага цієї страви - легкість і швидкість приготування. Для приготування цього рецепту підійдуть ріжки з твердих сортів пшениці. Особливістю даної закуски, що відрізняє її від інших, є додавання мускатного горіха, який надає вишуканий і незвичайний смак і аромат.

Інгредієнти

Лимони

0,5 шт.

Крохмаль кукурудзяний

1 ч. л.

Часник

0,5 шт.

Бульйон курячий

2,5 ст. л.

Горіх мускатний

3 г.

Сир швейцарський

4 ст. л.

Сир російський

1 ст. л.

Паста (рожки)

100 г.

Сухарі панірувальні

2 ч. л.

Базилік зелений

1 пучок

Перець чорний мелений

3 г.

Етапи приготування

01

Відварити пасту в підсоленій воді, практично до готовності, воду злити, ріжки перекласти в миску. Духовку розігріти до 200°C.

02

Вичавити сік з чверті лимона, змішати сік з крохмалем. Поставити сковороду на вогонь, натерти дно сковороди зубчиком часнику, потім нарізати його, повернути на сковороду. Влити в сковороду бульйон, додати мускатний горіх.

03

Довести суміш на сковороді до кипіння, додати натертий сир, зменшити вогонь, готувати до розплавлення сиру, приблизно 2-3 хвилини. Додати лимонну суміш, готувати протягом 30 секунд.

04

Додати пасту на сковороду, ретельно перемішати, прибрати з вогню. Розкласти масу по формочках, зверху посипати сухарями, поставити в духовку на 8-10 хвилин.

05

Витягнути формочки, поставити на тарілки, остудити протягом 4-5 хвилин, посипати зверху базиліком і чорним перцем, скропити лимонним соком.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Закуска з пастою, сиром і мускатним горіхом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua