Сирне печиво - Image

Сирне печиво

Кількість порцій: 4Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Хто ж не любить побалувати себе свіжоспеченою домашньою випічкою? Однак фігуру псувати зовсім не хочеться. Вихід є – чудове сирне печиво, яке гармонійно поєднує в собі незаперечну користь і божественний смак. А найголовніше: Ваша дитина, яка як і всі дітки обожнює всілякі солодощі, буде поїдати такі корисні печенюшки з великим задоволенням. Оскільки основа печива – знежирений кисломолочний сир, випічка виходить ще й низькокалорійною, що не може не порадувати справжніх ласунів. Що стосується процесу приготування – нічого складного в ньому немає. Єдине: важливо не перетримати печиво в духовці, інакше воно втратить свою ніжну, повітряну консистенцію і стане твердим.

Інгредієнти

Борошно

200 г

Сир кисломолочний 0% жирності

200 г

Вершкове масло

200 г

Яйце

1 шт.

Цукор

50 г

Ванільний цукор

10 г

Етапи приготування

01

Сир протерти через сито.

02

У миску просіяти борошно, додати дуже холодне масло. Усі наступні кроки потрібно робити максимально швидко, щоб масло не розтануло.

03

Замісити ніжне тісто і поставити його на 15 хв. у холодильник.

04

На присипаному борошном столі розкачати охолоджене тісто. Товщина тіста повинна бути приблизно 1 см.

05

Тісто скласти в три рази (загорнути один край до середини, а на нього зверху – другий) і знову поставити його в холодильник на 15 хв. Цю операцію повторити 2-3 рази.

06

Потім тісто розкачати завтовшки 5-6 мм і видавити кружечки за допомогою склянки чи формочки.

07

У тарілці змішати цукор з ванільним цукром. Печиво змастити білком і змащеною стороною опустити в цукор.

08

Викласти печиво на деко, застелене пергаментним папером. Папір змастити маслом. Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 30 хв. на верхньому ярусі.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Апельсиново-кокосовий пасхальний пиріг

Апельсиново-кокосовий пасхальний пиріг

4

1 год 5 хв