
Хрустка курка в лимонному соусі
Хрустка курка в лимонному соусі – традиційна китайська страва зі шматочків курячої грудки, замаринованої в кисло-солодкому соусі і обсмаженої кілька разів в клярі. Курочка виходить особливо смачною: ніжна і соковита всередині з хрусткою скоринкою зовні і вираженим лимонним смаком. Для приготування хрусткої курочки найкраще використовувати вок – глибоку китайську сковорідку круглої форми з опуклим дном невеликого діаметру. У сковороді дотримується однаковий температурний режим, що сприяє появі рівномірної хрусткої скоринки. Червоне солодке вино можна замінити рисовим. У маринад додайте терту лимонну цедру. Подавати страву можете з рисом або локшиною.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Грудинка куряча
150 г.
Соус соєвий Chong 1л
1,5 ч. л.
Вино Freegold червоне солодке 12% 0,75л
1,5 ч. л.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
1 стебло
Імбир
1,5 ч. л.
Часник
0,5 шт.
Яйце куряче С0 1шт
0,5 шт.
Борошно кукурудзяне Сто Пудов 500г
3 ст. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1,5 ст. л.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
за смаком
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
1,5 ст. л.
Сіль Єгипет
за смаком
Олія кунжутна Auchan 240мл
за смаком
Бульйон курячий Food Studio 500мл
2 ст. л.
Етапи приготування
01
М'ясо нарізати на середні смужки, покласти в миску. Залити соєвим соусом, додати вино, подрібнену зелену цибулю, тертий імбир, дрібно нарізаний часник, ретельно перемішати. Поставити в холодильник на 1 годину (ще краще на ніч).
02
У миску з куркою додати збите яйце, перемішати. Обваляти м'ясо в борошні. Розігріти сковороду до температури 190ºС, налити олію на чверть глибини сковороди.
03
Викласти на сковороду половину курки, обсмажити з кожного боку по 3,5-4 хвилини. Після, перекласти на паперовий рушник. Обсмажити другу половину м'яса, і також обсушити.
04
Після, викласти все м'ясо знову в сковороду, обсмажити протягом декількох хвилин до золотистого кольору і хрусткої скоринки. Обсушити.
05
Змішати в мисці лимонний сік, цукор, сіль, кунжутну олію, 0,5 ч. л. борошна і бульйон. Ретельно перемішати.
06
Розігріти на середньому вогні сковороду, вилити лимонний соус, довести до загустіння, постійно помішуючи. Додати курку, перемішати. Подавати відразу ж.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів