
Курка в соусі барбекю з абрикосовим джемом
Курка і соус барбекю - це чудове поєднання. Соус надає курці легкий присмак димку, робить її більш пряною. А абрикосовий джем надає страві трохи солодкий, але незвичайний смак. Ви тільки уявіть, як смачно поєднується курка з таким змішаним смаком димку і солодощів. Думаємо, всім трохи набридли вже банальні і застарілі страви. Тут же, ми вам пропонуємо щось нове, те, що точно запам'ятається вам і вашим гостям. До того ж, курка виходить досить ситною, так що їсти її можна і як повноцінну страву.
Інгредієнти
Олія оливкова
1 ст.л.
Часник
2 зуб.
Томати консервовані
800 г
Джем абрикосовий
100 г
Сіль
2,5 ч.л.
Оцет бальзамічний
1 ст.л.
Перець чорний мелений
5 г
Курка
1,8 кг
Етапи приготування
01
Розігріти духовку до 200°C градусів.
02
Розігріти оливкову олію в невеликому сотейнику на середньому вогні. Додати подрібнений часник і готувати 1 хвилину. Потім додати томати, джем, оцет і половину солі і перцю. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 15 хвилин, поки соус злегка не загусне.
03
Тим часом, порізати курку на шматки, промити під холодною водою і добре просушити паперовим рушником.
04
Викласти у вогнетривку форму або на деко, посолити і поперчити рештою солі і перцю. Залити готовим соусом і поставити в духовку на 1 годину до готовності, 1 раз за час готування поливши соусом.
05
Подавати страву гарячою із соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів