
Стейк із м'ятою та бальзамічним оцтом
Цей стейк з м'ятою можна подавати без гарніру, як окрему страву. Готується він дуже просто, прекрасно підійде для швидкої вечері. Бальзамічний оцет і перець чилі прекрасно поєднуються разом і надають м'ясу багатий вишуканий смак. А оливково-м'ятний маринад додає стейку незвичайний ментоловий присмак. Готовий стейк при подачі нарізають скибочками 1-1,5 см завтовшки, заправляють цибульно-помідорною сумішшю, збризкують оливковим маслом і прикрашають свіжою м'ятою.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яловичина піджарка
700 г.
Помідори рожеві фасовка
3 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
М'ята свіжа пучок 50г
1 пучок
Сіль морська Kamis в млинку 90г
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Цедра лимону Kotanyi 14г
за смаком
Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл
за смаком
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
за смаком
Масло вершкове домашнє
20 г.
Часник
3 шт.
Етапи приготування
01
Яловичину нарізати на шматочки товщиною в 3 см. Натерти сіллю і перцем, перекласти в миску, додати м'яту і оливкову олію, залишити настоюватися протягом 20-30 хвилин.
02
На сковороду викласти вершкове масло і влити оливкову олію, поставити на вогонь, додати подрібнену цибулю, обсмажувати цибулю до золотистого кольору, після всипати подрібнений часник.
03
Нарізати помідори тонкими шматочками. Додати в сковороду, тушкувати 3 хвилини, за смаком посолити і поперчити.
04
Яловичину викласти на сковороду, обсмажити з обох сторін, до появи скоринки, м'ясо повинно бути всередині сируватим.
05
Перекласти м'ясо у форму для випікання. Додати м'яту і цедру лимона, додати також бальзамічний оцет і масло. Випікати 7-10 хвилин в розігрітій духовці.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів