Іспанський томатний суп із часниковим хлібом - Image

Іспанський томатний суп із часниковим хлібом

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Вже судячи з назви можна припустити, що страва буде "гарячою", як неприборканий темперамент іспанців. Так як вони люблять багато різних приправ додавати в страви, то і ця не виняток. Тут вам і часник, який і від хвороб лікує, і аромат страві додає. І цибуля теж, як і в будь-якій першиій страві, незамінна в іспанському супі. Дуже багато різних овочів і навіть хліб. Все це разом робить томатний суп дуже ситним і наваристим. Але при цьому він настільки смачний, що відірватися від нього дуже складно. Тому довго не думайте, а краще поспішіть приготувати такий швидкий і смачний суп, щоб здивувати своїх рідних чудовою стравою.

Інгредієнти

Порошок чилі

7 г.

Часникова приправа

12 г.

Зубчик часника

3 шт.

Помідор

500 г.

Сир "Чеддер"

25 г.

Черствий білий хліб

200 г.

Шматок багету

4 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Зелений солодкий перець

1 шт.

Лист лавровий

1 шт.

Чорний перець (горошок)

5 шт.

Морква

1 шт.

Корінь селери

50 г.

Олія оливкова

48 г.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Для бульйону потрібно: цибулю, моркву, селеру помити, почистити, нарізати шматками середньої величини та обсмажити на сухій сковорідці до м'якості. Налити в кастрюлю 1 л. води, поставити на вогонь та довести до кипіння. Додати овочі. Посолити за смаком, покласти лавровий лист та перець. Варити 10-12 хвилин. Зняти з вогню, забрати овочі, а бульйон процідити через полотняний рушник або кілька шарів марлі.

02

Цибулю та часник почистити, дрібно нашинкувати. Солодкий перець помити, видалити плодоніжку та насіння, нарізати невеликими кубиками. У великій сковорідці з високими бортиками розігріти оливкову олію, додати цибулю, часник та перець, обсмажувати 3 хвилини. Додати чилі, розмішати та залишити на дуже повільному вогні на 5 хвилин.

03

Тим часом помідори помити, шкірку хрестоподібно надрізати, ошпарити окропом та зняти шкірку. Нарізати плоди великими кубиками. Додати помідори в сковорідку з цибулею та часником. Продовжити готувати на повільному вогні, періодично помішуючи, поки суміш не загусне, приблизно 15 хвилин.

04

З черствого білого хліба зрізати скоринку. Нарізати хліб невеликими кубиками, додати в сковорідку з овочами. Влити гарячий бульйон та варити без кришки 15 хвилин, поки суп не стане як густа юшка. Спробувати: якщо потрібно, додати сіль. Накрити кришкою та залишити на повільному вогні до подачі на стіл.

05

Приготувати часниковий хліб. Розігріти духовку до 180°С. Шматки багету (чи іншого білого хліба) викласти на деко, побризкати оливковою олією, присипати тертим твердим сиром та часниковою приправою. Поставити в духовку на 3 хвилини. Подавати суп дуже гарячим часниковим хлібом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Іспанський томатний суп із часниковим хлібом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua