Баранина по-середземноморському - Image

Баранина по-середземноморському

Кількість порцій: 2Час приготування: 3 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

Бажаєте справити вражання і зробити вечір незабутнім, тоді баранина по-середземноморському до ваших послуг. Потіште вашу другу половинку чудовою вечерею. Для цього необхідно вибрати якісну баранину і увійти у творчий процес створення цієї шикарної страви. Пікантний і ароматний маринад із часнику, рожевого перцю і розмарину – невід’ємна частина приготування м’яса. Також необхідним елементом є овочі, котрі якнайкраще поєднуються з бараниною – перець, цибуля і картопля. Виклавши м’ясо на деко, ми посипаємо його пелюстками часнику, горошинами рожевого перцю, розмарином та лимонною цедрою. Коли ви все це помістите запікатися до духовки, то одразу ж відчуєте неймовірний аромат, що дає ваша страва, його неможливо з чимось сплутати, це просто ідеальне поєднання інгредієнтів. Ця страва перетворить звичайну вечерю в найкращу романтичну подію, що надовго залишиться у вашій пам’яті.

Інгредієнти

Картопля

5-6 шт.

Оливки без кісточки

1 банка

Часник

4-5 зубчики

Червона цибуля

2 шт.

Лимон

1/2 шт.

Болгарський перець

2 шт.

Баранина

500-700 г.

Розмарин

4-5 гілочки

Рожевий перець

1 ч. л.

Оливкова олія

4-5 ст. л.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Баранину нарізати порційними шматочками середнього розміру.

02

Пару зубчиків часнику, 1 ч. л. солі, кілька "голочок" розмарину і 10-12 горошин рожевого перцю розім'яти в ступці в кашку. Додати до кашки 3-4 ст. л. оливкової олії. Вилити підготовлений маринад до м'яса.

03

З половинки лимона вичавити сік і додати його до м'яса. Перемішати. Залишити маринуватися на пару годин. З використаної половинки лимона зняти цедру і нарізати її тонкими смужками (вони стануть у нагоді пізніше).

04

Підготувати овочі. Перець, цибулю і картоплю довільно порізати на шматочки середнього розміру, часник - на пелюстки.

05

У попередньо змащене оливковою олією деко викласти овочі, додати м'ясо, оливки. Перемішати.

06

Зверху посипати пелюстками часнику, рожевим перцем, лимонною цедрою, гілочками розмарину.

07

Поставити в попередньо розігріту до 200°С духовку. Випікати до готовності. З деко повинен повністю випаруватися сік, а м'ясо і овочі - покритися апетитною золотистою скоринкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Баранина по-середземноморському – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua