
Кускус із овочами та курячим філе
Кускус - це досить давня страва у народів Північної Африки. Там її готували ще в ХІІІ столітті. Спочатку крупу кускус робили з проса, зараз його замінили манною крупою, яку отримують із твердих сортів пшениці. Після того, як євреїв репатрицірували з країн Магрибу, в Ізраїлі з'явився аналог кускусу - це птітим. Сам по собі варений кускус не такий смачний, щоб подавати його без закуски. Тому пропонуємо вам приготувати цю крупу із овочами і курячим філе. Овочі додадуть соковитість страві, а курка зробить її більш ситною. Можна подавати навіть без будь-якого салату. Зробіть до кускусу будь-який соус і подавайте разом з ним.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Кускус Fine Life 800г
200 г.
Куряче філе Алан варено-копчене
300 г.
Цибуля
100 г.
Морква
100 г.
Сіль Єгипет
0,5 ч. л.
Кориця Еко мелена 20г
0,25 ч. л.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
за смаком
Вода негазована Аквуля 2л
500 мл.
Зелень мікс 100г
за смаком
Етапи приготування
01
Дрібно порізати цибулю.
02
Моркву натерти на дрібній тертці.
03
Куряче філе порізати невеликими кубиками.
04
У каструлю з товстим дном налити трохи олії. Обсмажити цибулю приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи.
05
Додати моркву, смажити разом протягом 3 хвилин.
06
Додати філе і смажити 10-15 хвилин.
07
Додати 500 мл. води, довести до кипіння. Додати сіль, корицю, поперчити за смаком, перемішати.
08
Насипати кускус і все перемішати.
09
Відразу ж закрити кришкою, зняти з вогню, і настоювати 5-7 хвилин. Кускус повинен увібрати в себе всю рідину і добре набухнути.
10
При подачі на стіл можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів