
Грибний пиріг з сиром
Гриби дуже часто використовують в кулінарії, зокрема для того, щоб замінити м'ясо, наприклад, коли є піст. Але якщо посту немає, то здається, що потреба в самих грибах відпадає. Це зовсім не так. Насправді, якщо ви хочете внести різноманітність у свій раціон, то без грибів вам ніколи не обійтися. Адже, подивіться, скільки існує рецептів страв, основним компонентом яких є гриби. Гриби ще і відрізняються своїм незвичайним і характерним смаком. Тому, як варіант пропонуємо вам рецепт грибного пирога з сиром. Це швидкий і простий варіант страви. По-перше, страва вийде насиченою, смачною, поживною і ароматною. А по-друге, вона дуже корисна.
Інгредієнти
Масло вершкове
125 г
Борошно пшеничне
200 г
Яйце куряче
1 шт.
Сіль
за смаком
Горіх мускатний мелений
3 г
Сир
60 г
Цибуля
80 г
Гриби
400 г
Вершки
200 мл
Зелень
за смаком
Етапи приготування
01
Для тіста масло порізати ножем на шматочки і змішати з борошном. Додати 1 яйце, сіль, перець. Сир натерти на крупній тертці.
02
Додати до тіста мускатний горіх, тертий сир (2/3 від загальної кількості). Замісити тісто, скачати в кулю, накрити харчовою плівкою. Прибрати тісто в холодильник на 1 годину. Духовку розігріти до 180 градусів.
03
Поки тісто в холодильнику очистити цибулю від лушпиння і дрібно нарізати. Зелень помити, просушити і також дрібно нарізати. Гриби помити і нарізати кубиками. Обсмажити цибулю і гриби на сковороді. Коли сік з грибів випарується, додати сіль, перець, зелень, 1 столову ложку борошна і влити вершки. Протушкувати 3-5 хвилин, помішуючи, до легкого загустіння.
04
Форму змастити вершковим маслом. Тісто викласти у змащену форму, зробити бортики 3 см, розрівняти. Викласти на тісто начинку, посипати сиром, що залишився і поставити випікатися на 40 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів