
Перлова каша з гарбузом і грибами
Щоб урізноманітнити свій щоденний раціон чимось новеньким і смачненьким, зовсім не обов'язково купувати дорогі делікатеси. Навіть із самих звичайних і доступних продуктів може вийти цікава і головне смачна комбінація. Любителям перлової крупи пропонуємо оригінальний рецепт перлової каші з гарбузом і грибами. На перший погляд дивне поєднання інгредієнтів здивує Вас своєю гармонією смаків. Перловка готується за принципом овочевого різотто. Подавати кашу можна в якості самостійної страви, а також як ситний і поживний гарнір до м'яса. З величезного розмаїття грибів краще всього використовувати свіжі підберезники, вони віддадуть каші свій насичений аромат і золотистий колір.
Інгредієнти
Крупа перлова
300 г
Гарбуз
200 г
Гриби
400 г
Сир
50 г
Цибуля
1 шт.
Часник
2 зуб.
Масло вершкове
50 г
Бульйон курячий
500 мл
Олія рослинна
30 мл
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Перлову крупу замочити на ніч або мінімум на 6 годин. Гриби помити і нарізати кубиками. Обсмажити гриби на олії до м'якості.
02
Цибулю і часник очистити від лушпиння, дрібно нарізати. Обсмажити цибулю з часником на рослинній олії до золотистого кольору. Туди ж додати перловку і тушкувати 5-7 хвилин, підливаючи невеликими порціями бульйон.
03
Гарбуз очистити від шкірки і насіння. Нарізати дрібними кубиками. Додати гарбуз в сковороду і тушкувати ще 5 хвилин.
04
Потім додати смажені гриби і перемішати. Додати тертий сир і знову перемішати. Вимкнути вогонь, додати вершкове масло, накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин, після чого можна подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів